tisdag 22 december 2009

TV-snurr - med niklas

På kurs med Kurt
Vissa program glöms bort, vissa program finns i minnet och vissa program lever ständigt vidare.

Ett barnprogram som ständigt lever vidare är På kurs med Kurt. Med det menar jag att programmet fortfarande och säkert mycket långt fram i tiden har satt sina spår genom frasen "På kurs med Kurt" som myntades i samband med att serien för första gången sändes 1981.

Personer som aldrig sett serien utnyttjar än idag den klassiska frasen.
-Vad gör du imorgon?
-Jag ska på nån kurs med jobbet
-Jaha, på kurs med Kurt!

Att säga att man ska "på kurs med Kurt" kan betyda att kursen inte känns så relevant eller bra men behöver nödvändigtvis inte betyda det. Alla kurser kan rymmas i "På kurs med Kurt"-facket.

Har ni inte sett serien så måste ni bara se den. Kurts kurser för Nisse är TV-historia. Som när Kurt ska lära Nisse att tapetsera. Kurt tapetserar in hela lägenheten så de inte ens kan hitta dörren ut och därför måste vänta på att nån utifrån går in genom dörren. Är man på rätt humör så kan man knappt andas av allt skratt.

Kurt höll bara fem kurser, som alla slutade i katastrof, men Nisse var nöjd ändå. Den skumma försäljaren, som Kurt vill köpa den runda båten av, är en kopia av Queens sångare Freddie Mercury. Dock med med en touch av Christer Pettersson.

Själv ska jag på kurs med jobbet i Stockholm i januari. Jag ska på kurs med Kurt.



niklas

2 kommentarer:

  1. Haha, den runda båten är en riktig klassiker! :-D

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig nostalgikick!

    SvaraRadera