måndag 7 december 2009

Musiksnurr - med patrik

Ja vad säger man. Gästbloggaren Lotta sätter huvudet på spiken när hon utnämner 90-talet till årtiondet då musiken och då särskilt eurodiscon dominerade. Dansgolven har aldrig varit så ljuvliga som mellan 1992-1998 och jag tar mig en tripp då och då, både i sinnevärlden och genom att vrida på några klassiker på stereon.

92-93 kom technomusiken för första gången att etablera sig på de "vanliga" diskoteken med låtar som "James brown is dead" med LA Style, "Das boot" med U96 och "Twilight zone" med 2unlimited. Idag skulle dessa låtar kallas blöjtechno (bortsett från möjligtvis låten "James brown is dead", som är en brutal låt som var hård redan då och är hård än idag)

På den tiden kommunicerade jag alltid med de DJs som spelade, gav dem vinkar om vad de skulle dra igång och jag tillbringade minst mellan 2-3 timmar på dansgolvet per kväll.

Idag...musiken är utsmetad och de klassiska eurodängorna och "blöjtechnon" lyser allt mer med sin frånvaro. Undantaget var när vi var i Bulgarien 2007. Där lirade de konstant "Rythm is a dancer" med Snap och Venga boys när vi låg på stranden. Om det är ett tecken på nostalgi eller på att de inte riktigt hängt med är däremot oklart.

En klassiker med 2 unlimited
http://www.youtube.com/watch?v=50P_YFSSkNc&feature=related

patrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar