tisdag 8 december 2009

Ljuvliga 90-tal...



En tid då förbundskapten Tommy Svensson valde mellan Kiruna FF och landslaget. Han valde det senare och det resulterar i att Sverige tar medalj i ett stort mästerskap i fotboll för första gången sedan 1958! Brons i EM på hemmaplan (92). Brolin kunde fortfarande springa utan att få håll och Klas Ingesson var i början av sitt stora genombrott.

En tid då Sverige tar brons i VM (94). Denna sagolika VM-sommar, som jag än idag håller som den mest euforiska sommar livet har bjudit på (så här långt). Brolin var med i världslaget och kanske ännu mer imponerande, Thomas Ravelli var reservmålvakt i världslaget. Sug på det Bosse Hansson. Du som sa att Ravelli inte var bra, utan att han snarare var den minst dåliga av Sveriges alla målvakter (uttryckt under öppningsmatchen mot Kamerun)

Arne Hegerfors uttalar de numera bevingade orden
"Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk"
i matchen mellan Kamerun och Ryssland. En match som Ryssland vann med 5-1

En tid då eurodiscomusiken erövrar världen på allvar och 2 Unlimited och Snap dagligen spränger minst en bashögtalare i en Volvo nära dig!

Kiruna FF (utan Tommy Svensson men med en spelande tränare tillika finsk landslagsspelare i form av Jukka Ikiläinen vid rodret) är en hårsmån...jag menar hårsmån från en Allsvensk plats!
"Alla med idrottshjärtat på rätta stället håller på Kiruna"
Mats Olsson (Expressen)

"Ni kan skicka upp Liverpool till Lombiavallen, hemmaseger för Kiruna FF är ändå veckans säkraste etta"
(Lennart Liston Söderberg tippar stryktipset i sportradion.)
Notera att Kirunas hemmaarena inte heter Lombiavallen utan kort och gott Lombia


En tid då...
Twin Peaks regerade! En bättre serie har och kommer troligtvis aldrig att se världens ljus (om inte Lynch himself får ha ett finger med i spelet). Agent Cooper...kom tilbaka!

Alexander Bard var långhårig



Första säsongen av Expedition Robinson sändes med Harald Treutiger vid spakarna. Efter första delen skrev pressen... "Lägg ned programmet", "Mobbningstv", "Omoraliskt"!

Dessutom tar den person som först blev utröstad livet av sig. 12 år senare kör Paulo Roberto hårdare än nånsin (synd bara att han är konstant hes så man hör aldrig vad han skriker)

Kris Kross låg på topplistorna... ha ha ha

Metallicas "Black album" släpptes (1991). En nystart på Metallicas då nästan 10 år gamla karriär. I dag bättre än någonsin (eller lika bra).

Movieboxens tid var till ända och videon började bli var mans egendom.

Mobiltelefonerna strålade mer än Tjernobyl och var större än VHS-spelarna.
Jag sa:
"Jag kommer aldrig att skaffa mig en mobiltelefon, vad skulle jag behöva den till?" (1995)
Ett år senare var jag ägare till en Nokia 1610. Lioka stor som högtalare på din ministereo!

patrik


NJUT av nedanstående EURODISCO-MEDLEY med Björn Gustavsson och unna dig "90-talskänsla" i några minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar