torsdag 11 februari 2010

Musiksnurr - med niklas

Slag för schlagern
Precis som Patrik varit inne på så dominerade verkligen Dolphan i första deltävlingen av Melodifestivalen. Han slog ett slag för schlagern men lyckades som tur var undvika att förstöra tillställningen... För det vet väl alla som är uppvuxna med Drago att... Whatever he hits... HE DESTROYS!


Även jag vill flika in med lite Eurovision och apropå Dolph och slag så vill jag lyfta fram Rumäniens bidrag 2005 som slog många (trum)slag för schlagern och som också visade att disco/dance faktiskt kan fungera även i Eurovision Song Contest. Jag höll på Rumänien det året och låten är riktigt bra, om man nu gillar sån musik. Den kom på en finfin tredje plats.




Likheterna med den danska gruppen Safri Duo är slående. Men mig gör det inget. Trummor går alltid hem och danskarna gör det förbannat bra.




Men det har kommit fler bra låtar från Rumänien som figurerat högt uppe på listorna. 2004 gjorde den rumänska sångerskan Haiducii en sommarplåga av låten Dragostea Din Tei. (Låten var en cover på O-Zones version som var populär samtidigt.)




niklas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar