onsdag 30 juni 2010

Hej Hej Monica resulterade i...ingenting - med patrik

Året var 2004 och sommarplågan "Hej Monica" med Nic and The family skränade ut ur de flesta högtalare. Ingen undkom, inte heller min kompis (vi kan kalla honom "Leif"). Det var Kirunafestival och sommaren hade precis på allvar gjort sitt intåg (åtminstone rent datummässigt) i det extremt nordligt belägna Kiruna. "Leif" har länge studerat en tjej som står en bit ifrån och han uttrycker ambitioner att gå fram och samtala med henne. Han är ytterst tveksam och backar ur mer eller mindre fyra gånger innan han, med hjälp av hårt stöd av vänner, bestämmer sig för att gå fram och presentera sig.

Sagt och gjort, "Leif" gliider fram till henne. Saken blir kanske inte lättare av att hon står omringad av fyra andra tjejer, vilket gör att "Leif" måste penetrera denna mur av tjejer innan han når fram. Väl framme presenterar han sig som "Leif" och undrar lite ostrukturerat vad hon heter, Hon presenterar sig som Monica...


Nic förstörde möjligheterna för "Leif"

Här brister det för "Leif", vars svar ersätts av ett fullständigt oannonserat och ologiskt sjungande..

"Hej hej Monica, hej på dig Monica, hej Monica hej på dig Monica....."

De fem tjejerna tittar oförstående på "Leif" som i denna stund inser att tillfället är förlorat och att det nu gäller att komma undan med någorlunda heder i behåll. Ett uppdrag svårt även för den bäste!

Likt Leslie Nielsen i Naked Gun-filmerna formligen gliider "Leif" därifrån. Baklänges till en början, fortfarande sjungandes, innan han vänder om för att blixtsnabbt avlägsna sig.

Det första "Leif" gör är att förbanna denna plågosång! "Leif" utbrister "Varför skulle hon heta just Monica". Det blev således inte så mycket av detta initiativ. Vad som hände med henne och hennes fyra kompisar är höljt i dunkel.

Nu njuter vi av (?) Hej Monica...


patrik

1 kommentar: