torsdag 15 april 2010

TV-snurr (och annat gagg) - med niklas


Spel, krig och dans med ballongerna
Visst var det roligt med ballonger när man var liten. Man hade dem på kalas och man gjorde tricks med dem. Jag och bror hade matcher mot varandra i ballongtennis hemma i hallen på ovanvåningen. "Arenan" hade vi passande nog döpt till "Sporthallen". Spelade ingen roll hur hårt vi slog, ballongen hade knappt styrfart ändå.

På somrarna böt vi ut de vanliga ballongerna mot vattenballonger och firade värmens ankomst genom att bjuda in kvarterets alla busfrön för vattenkrig och ett antal rejäla nackskott med kallvatten. Kriget var ofta på största allvar och trots alla kallduschar rann både blod och svett ner för våra pannor. Ett krig vill man ju helst inte ha på sin egen gård så därför passade vi naturligtvis på att erövra gårdar där ingen var hemma.


Men det var inte bara ens egna spelande och krigande med ballongerna som lever kvar i minnet...

Sven Melander, Lasse Åberg och Bosse Larsson hade också de roligt med ballongerna. 1982-1984 gav de Ballongdansen ett ansikte... och tre ändor. Dansen som framfördes i TV-programmet Nöjesmaskinen gjorde succé över hela landet och i skolan pratade och skojade vi om de tokiga gubbarna. Ballongdansen har sedan dess levt kvar i olika festsammanhang som t ex skolavslutningar.

Alla vi som var med på den tiden kan omöjligt glömt dessa ballongdansande herrar. Ni som inte var med då missade något vackert. Men nu kan vi njuta av dem tillsammans...





niklas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar